Backtrack 5 R3 kurulumu aynı Backtrack 5 R2 kurulumundaki adımlar gibidir. http://www.bilgiguvenlik.org/2012/03/backtrack-5-r2-ozellikleri-ve-kurulumu.html bu linkten kurulumu yapabilirsiniz.
Bu makalemde kurulumdan sonraki genel konfigürasyon adımlarını anlatacağım.
Login olurken kullanıcı adı olarak root şifre olarak toor kullanılmalıdır. İlk login işlemi başarılı olduktan sonra root şifresinin değiştirilmesi gerekir.
#startx yazarak işletim sisteminin arayüzüne geçiş yapalım.
Gelen ana ekranda sol üst köşede yukarıdaki ekran görüntüsündeki gibi bir görev çubuğu görülecektir. System yazısının yanındaki >_ işaretleri olan kutucuk terminal in işaretidir. O işarete tıklayıp terminali açalım.
Önce ethernete ip adresini verelim.
# ifconfig eth0 ip adresi netmask 255.255.255.0 komutuyla ip adresini eth0 için tanımlamış oluyoruz. ifconfig yazarakta eth0 a yazdığımız ip adresinin atandığını görebiliriz.
Sonra default gateway tanımlamasını yapalım.
# route add default gateway ip adresi komutuyla default gateway bilgisini sisteme ekliyoruz. route -n ile de sisteme girilmiş bütün route bilgilerini görebilmekteyiz.
Son olarakta DNS sunucularımızın tanımını yapalım.
# echo "nameserver ip adresi" >> /etc/resolv.conf komutuyla dns bilgilerimizi girebiliriz. Yada vi /etc/resolv.conf dosyasının içine girip bu bilgileri yazabiliriz.
vi /etc/resolv.conf yaptığımızda yukarıdaki gibi bir satırın bulunması gerekir. nameserver ip adresi gibi.
Yukarıda yaptığımız ayarlar ile network konfigürasyonu tamamlanmıştır. Ancak sunucuyu restart ettiğimizde bütün ayarlarımız uçacaktır. Bu ayarları kalıcı yapmak için;
vi /etc/network/interfaces yazıp eth0 interface inin bulunduğu satıra gelelim. iface eth0 inet dhcp
Bu satırdaki dhcp yazısı silinip static yazılacaktır. Altına sırasıyla address ,netmask, gateway bilgileri aşağıdaki gibi doldurulacaktır.
Esc basıp :wq! yazarak dosyayı kaydedip çıkış yapıyoruz. Böylece network ayarlarımız kalıcı hale getirilmiştir.
Sıra geldi SSH servisinin çalıştırılmasına. Bunun için öncelikle ssh_host_dsa_key ve ssh_host_rsa_key lerini oluşturalım.
ssh-keygen -t rsa -f /etc/ssh/ssh_host_rsa_key yazarak oluşturuyoruz.Keylerimizi oluşturduktan sonra;
/etc/init.d/ssh start yazarak ssh servisini çalıştırıyoruz. Burada önemli olan bir noktada ssh bağlantılarda root ile bağlanılmasının engellenmesi gerekir. Bunun için ;
vi /etc/ssh/sshd_config dosyasına girilir.
PermitRootLogin yes satırındaki yes yerine no yazılarak root ile ssh bağlantı yapılması disable edilmiş olur. Genel hatlarıyla backtrack konfigürasyonu bu şekilde yapılmaktadır.
internetim yok airmon-ng start yazdııgım halde bişey cıkmıyo nedendır yoksa onundamı ayarı var ?
YanıtlayınSilbacktrack ağ kartını tanımıyodur kardeşim wıcked ile ağa bağlanıp dene istersen birkere
YanıtlayınSil